Прекратяването на договора за концесия на пристанище Росенец“ по никакъв начин няма

...
Прекратяването на договора за концесия на пристанище Росенец“ по никакъв начин няма
Коментари Харесай

Теменужка Петкова каза дали цената на горивата ще се повиши

Прекратяването на контракта за концесия на пристанище " Росенец “ по никакъв метод няма да докара до повишаване цената на горивата. Това заяви бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

" Държавата ще влезе в своите пълномощия, тя ще упражнява тази активност. " Лукойл “ може да бъде ползвател и ще си заплаща съответните такси за това “, изясни тя.

Припомняме, че през вчерашния ден беше препоръчано да бъде прекъсната концесията на " Лукойл “ на пристанище " Росенец “, което беше признато на първо четене от депутатите от комисията по икономическа политика.

Концесията на " Лукойл "  пристанище  " Росенец “

" В рамките на 48-ия парламент беше признат доста значим закон, който е обвързван с това да бъде транспонирано в българското законодателство условието на правилник 833/2014, който е обвързван с въвеждането на глобите против Русия предвид на експанзията в Украйна.

С този закон бяха направени промени в Закона за концесиите, в границите на които се споделя, че всички концесии, които съществуват с съветски компании би трябвало да бъдат прекъснати “, изясни Теменужка Петкова пред bTV.

Тя добави, че с този закон са дадени ясни инструкции на Министерски съвет да предприеме деяние и в границите на едномесечния период да се приключи концесията, само че по думите ѝ това не се е случило от служебното държавно управление.

" Напротив, договорът продължи, те не са изпратили писмо до Европейска комисия, в този момент с този закон, който внесохме се прави ясната поръчка, че тази концесия би трябвало да бъде прекъсната в едноседмичен период от влизането в действие на закона “, изясни някогашният енергиен министър.

Бившият енергиен министър добави, че до 2011 година, преди да се даде пристанището в " Росенец “ на концесия на " Лукойл “ не са получавани никакви доходи.

" Сега с новия законопроект страната ще вземе концесията и ще упражнява тези действия и всеки един, който желае да има достъп до тази инфраструктура, ще заплаща такса на страната “, сподели Теменужка Петкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР